Als ondernemer steunt u op uw klanten. Een zaak kan niet draaien zonder voldoende cliënteel, dat zal niemand betwisten. De uitdaging schuilt erin een constante groei van uw klantenbestand te realiseren. Regelmatige prospectie is daarom essentieel voor elk bedrijf.

Hoeveel telefonische prospectiegesprekken voeren uw salesmensen? En hoeveel procent daarvan levert u effectief een persoonlijke afspraak met een prospect op?

Het is niet makkelijk om de telefoon op te pikken en uw producten of diensten voor een nog onbekende, potentiële klant te pitchen. Dat uw medewerkers daarbij regelmatig het deksel op de neus krijgen, maakt het er niet makkelijker op. Met de juiste gesprekstechnieken maken zij van deze vaak moeizame gesprekken een positieve ervaring, zowel voor zichzelf als voor de gesprekspartner. Bovendien zullen deze gesprekken, met de juiste aanpak, een stuk efficiënter zijn.

Tijdens een workshop van vier uur gaan we actief aan de slag om uw telefonische prospectiegesprekken efficiënter te maken. In een theoretisch gedeelte hebben we aandacht voor het ‘script’ van een geslaagd gesprek en gaan we op zoek naar manieren om te reageren op tegenwerpingen van de gesprekspartner. Vervolgens benaderen we, tijdens het praktische luik, enkele van uw prospecten met behulp van deze nieuwe technieken.

Praktisch

  • workshop van 4 uur, gericht op particulieren of B2B klanten
  • maximum aantal deelnemers: 8 (idealiter 6)
Meer informatie? Contacteer ons.

Adres: Bergstraat 110, 1910 Kampenhout

Email: geert.streulens@gmail.com

0475/76.38.12

Comfinserv


Commercieel en financieel advies op maat. Rekening houdend met uw noden en doelstellingen. U wilt uw werknemers meer handvaten bieden, maar weet niet waar te beginnen? Een helpende hand nodig in het efficiënt beheren van uw bedrijfskapitaal? Contacteer ons gerust, we stellen graag een traject voor op maat van uw bedrijf.